Zijn aluminium daken goed?

Om te beginnen bestaan ze uit minimaal 25.Aluminium metalen daken worden vaak sterk aanbevolen voor gebruik in kustklimaten. Dit komt voornamelijk door de weerstand van aluminium tegen zoutcorrosie in vergelijking met andere soorten metalen dakbedekkingsmaterialen.

Zijn aluminium daken goed?

Om te beginnen bestaan ze uit minimaal 25.Aluminium metalen daken worden vaak sterk aanbevolen voor gebruik in kustklimaten. Dit komt voornamelijk door de weerstand van aluminium tegen zoutcorrosie in vergelijking met andere soorten metalen dakbedekkingsmaterialen. Hoewel de algemene perceptie van een aluminium dak is dat het niet wordt beïnvloed door corrosie, is de realiteit dat het eigenlijk een zeer actief metaal is en vrijwel onmiddellijk reageert op atmosferische omstandigheden. Metalen daken bieden over het algemeen een aantal voordelen ten opzichte van asfaltshingles, tegels en houtschudden.

Ze zijn duurzamer en beter bestand tegen harde wind, door de wind aangedreven regen, extreme temperaturen, vuur, meeldauw en termieten. Op de juiste manier geïnstalleerd, moet een metalen dak de levensduur van het huis meegaan. Ze zijn zo glad dat sneeuwlawines van het dak een duidelijk gevaar vormen in gebieden met zware sneeuwval in de winter. Bekijk fotogalerijen die fabrikanten van metalen daken op hun websites aanbieden om huizen te zien die lijken op de stijl van uw huis om een idee te krijgen van hoe metalen dakbedekking er op uw huis uit zou zien.

De kosten vooraf van het installeren van metalen dakbedekking worden nog gemakkelijker te rechtvaardigen als u bedenkt dat ze de waarde van uw huis met overal kunnen verhogen van ongeveer 1% tot 6%. Als je in Texas woont of ergens met hagel ter grootte van golfballen, zal de hagel waarschijnlijk je metalen dak deuken, vooral als je dak is gemaakt van een zacht metaal zoals koper of aluminium. Met moderne installatiepraktijken beveelt alle metalen dakbedekkingen nu echter de juiste substraten en isolatie aan die het geluid van regen of hagel op hetzelfde niveau minimaliseren. Steel Roofing heeft de afgelopen 50 jaar enorme vooruitgang geboekt en kan nu worden gebruikt om koper, zink en andere duurdere metalen dakbedekkingsmaterialen na te bootsen.

Metalen daken zijn een veelgebruikte keuze, zowel in nieuwbouw als wanneer een verouderd dak moet worden vervangen. Metalen daken zijn een ideale keuze voor huiseigenaren die het energieverbruik van hun eigendom willen optimaliseren. Voor een uitgebreid overzicht van de vele verschillende keuzes in metalen dakbedekking, raadpleegt u de HomeTips Metal Roofing Ultimate Buying Guide. Aluminium en koper zijn bijvoorbeeld beide zachter en daarom vatbaarder voor dit soort schade dan bijvoorbeeld staal.

Dat helpt verklaren waarom het Florida Department of Environmental Protection (DEP) metalen dakbedekking verklaarde als een van de meest milieuvriendelijke dakopties die beschikbaar zijn. En in feite kost een metalen dak gedurende zo'n levensduur eigenlijk minder dan andere dakbedekkingsopties die moeten worden vervangen. Metalen dakbedekkingsmaterialen worden verkocht als grote „staande naadplaten” of in secties met meerdere dakspanen die 12 tot 36 inch breed zijn. Als u denkt dat zware hagel een mogelijkheid is in uw omgeving, kies dan een dakmateriaal dat gegarandeerd niet deukt.

Van klassiek koper tot innovatief staal, elk type metalen dakbedekkingsmateriaal heeft zijn eigen unieke voordelen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *