Waarom kan aluminium buiten worden gebruikt?

Bij gebruik van onbehandeld aluminium buiten wordt een dunne oxidelaag op het oppervlak gevormd. Wanneer aluminium in contact komt met zuurstof, vormt zich een oxidelaag, die sterk aan het aluminium oppervlak is bevestigd.

Waarom kan aluminium buiten worden gebruikt?

Bij gebruik van onbehandeld aluminium buiten wordt een dunne oxidelaag op het oppervlak gevormd. Wanneer aluminium in contact komt met zuurstof, vormt zich een oxidelaag, die sterk aan het aluminium oppervlak is bevestigd. De laag beschermt het metaal tegen verdere aanvallen, waardoor de weerstand tegen corrosie toeneemt. Aluminium kan 10 tot 100 jaar meegaan wanneer het wordt blootgesteld aan buiten.

Het is ontworpen om bestand te zijn tegen de weersomstandigheden buiten. Aluminium zal echter na vele jaren ontbinden om korst van de aarde te vormen. Hoewel we aluminium aanbevelen voor de meest veeleisende projecten, worden verschillende andere metalen vaak gebruikt in de buitenbouw. Koper en messing zijn duurzame, corrosiebestendige metalen die goed kunnen functioneren in buitenomgevingen.

Hoewel roest geen probleem is met deze materialen, zullen koper en messing uiteindelijk een patina vormen en donkerder worden nadat ze zijn blootgesteld aan de buitenwereld. Hoewel aluminium van nature beschermd is tegen roest, kan er vanwege omgevingselementen nog steeds corrosie optreden door de chemisch veroorzaakte degeneratie van metaal. Het kan even duren voordat aluminium corrodeert, maar het moet nog steeds worden beschermd. Om corrosie in aluminium te voorkomen, moet het in een klimaatgecontroleerde omgeving zijn of worden behandeld met een heldere coating.

Recycling van aluminiumplaten bespaart meer dan 90 procent van de energie die anders nodig is om primair aluminium te produceren. Aluminiumplaat wordt veel gebruikt voor externe buitentoepassingen, maar wordt over het algemeen aangetroffen in alle grote markten van de aluminiumindustrie. Aluminium is een uitstekende keuze voor een buitenproject - niet alleen in de balken en palen, maar ook als materiaal bij uitstek voor beugels. Aluminiumplaat is het meest gebruikte aluminiumproduct in industriële toepassingen en in het bijzonder in de bouw en constructie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *