Hoe lang gaat een aluminium dak mee?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Metalen daken hebben een levensverwachting van 50-70 jaar en zijn zeer veelzijdig.

Hoe lang gaat een aluminium dak mee?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Metalen daken hebben een levensverwachting van 50-70 jaar en zijn zeer veelzijdig. In metalen zoals koper strekt de duurzaamheid zich uit tot meer dan 200 jaar. Zuivere metalen zijn bedekt met metalen elementen om legeringen te vormen zodat ze langer meegaan.

Of je nu een dak op een nieuw huis plaatst, of je bestaande dak een totale make-over vereist, er zijn veel materialen beschikbaar. Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of verwering), aluminium, koper, zink en tin. Productsoorten zijn verticale naad, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating.

Stijlkeuzes stellen u in staat om het uiterlijk te hebben van gordelroos, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, geëtiketteerd en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen voor wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale vereisten voor bouwvoorschriften. Het gemiddelde metalen dak gaat tussen de 40-70 jaar mee.

Sommige materialen, zoals koperen dakbedekking, gaan nog langer mee met sommige koperen daken die meer dan 100 jaar oud zijn. Er zijn ook een aantal factoren die de levensduur van uw dak kunnen verlengen en verminderen. Hoewel metalen dakbedekking vooraf meer kost, worden deze kosten gecompenseerd door de langere levensverwachting en duurzaamheid. Metalen daken kunnen 60 jaar of langer meegaan, met weinig tot geen onderhoud nodig.

Veel dakbedekkingsleveranciers bieden 50 jaar garantie op metalen daken omdat ze sterk tegen de elementen kunnen staan en bestand zijn tegen schimmels, meeldauw en insecten. Je metalen dak kan 40-50 jaar meegaan, soms langer. Het hangt echter af van locatie en onderhoud. Maar als u erover nadenkt, wordt u in de loop der jaren gecompenseerd, omdat u heel weinig zult uitgeven of onderhoud helemaal vergeet, in tegenstelling tot het kopen van een goedkoper dakbedekkingsproduct en uiteindelijk jaar in jaar uit geld uitgeeft aan reparaties en onderhoud.

Metalen daken, of het nu staal, koper, aluminium, zink of tin is, kosten tot drie keer de prijs van andere dakbedekkingsmaterialen. Wanneer een dakbedekkingsmateriaal licht is, beïnvloedt het de dikte van andere complementaire dakbedekkingsmaterialen en minimaliseert het uiteindelijk de installatiekosten. Materialen hebben dan niet alleen hoge prijskaartjes, maar de installatie-arbeid is ook duurder dan wat u zou betalen voor andere soorten dakbedekking vanwege de gespecialiseerde training, kennis, gereedschappen en apparatuur die het met zich meebrengt. Boomtakken, bladeren en ander vuil kunnen krassen op uw dak veroorzaken en vroegtijdig roesten op blootgestelde gebieden.

U hebt minder uitgegeven aan de totale kosten van dakbedekkingsmaterialen en de stof van uw huis zal genieten van een lichte beladingservaring. Zodra een dak met staande naad is geïnstalleerd, is vrijwel geen onderhoud nodig, behalve aan de doorvoeringen zoals ontluchtingspijpen, gasleidingen, enz. Metalen daken zijn zeer bevoordeeld; van hun vermogen om 40 jaar en daarna mee te gaan tot hun natuurlijke weerstand tegen brand en corrosie, metalen daken zijn de beste op het gebied van dakbedekkingsoplossingen. Om meer tijd uit uw metalen dak te halen, moet u, als u op het strand woont, regelmatig uw metalen dak onder druk wassen om het zout van het oppervlak te verwijderen.

Een goed geïnstalleerd metalen dak gaat meestal net zo lang mee als het huis, met een verwachte levensduur van 40 tot 70 jaar en vaak een fabrieksgarantie van 30 tot 50 jaar om op te starten. Geld dat wordt besteed aan de installatie van een metalen dak kan worden terugverdiend uit de besparingen op maandelijkse koel- en verwarmingskosten dankzij de reflecterende eigenschappen van dit type dak. Metalen daken kunnen ook over uw bestaande dak worden geïnstalleerd, zodat er minder werk of puin nodig is om eerst uw oude dak te verwijderen. Deze strategische stap bespaart de moeite en pure verspilling van het afscheuren van de oude dakbedekking en het naar een stortplaats sturen.

De levensduur van een metalen dak is langer, dus u hoeft slechts één keer een nieuw dak te installeren tijdens uw huisbezit in vergelijking met andere dakbedekkingstypen. Hoewel het afhankelijk is van de grootte van uw huis, is asfaltdakbedekking in termen van kosten veel goedkoper dan metalen dakbedekking. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *