Is aluminium goed voor dakbedekking?

Zowel aluminium als staal zijn twee van de beste energiezuinige dakbedekkingsmaterialen. Beide reflecteren op natuurlijke wijze licht en stoten warmte uit.

Is aluminium goed voor dakbedekking?

Zowel aluminium als staal zijn twee van de beste energiezuinige dakbedekkingsmaterialen. Beide reflecteren op natuurlijke wijze licht en stoten warmte uit. Het meeste aluminium en stalen dakbedekkingsmateriaal is verkrijgbaar met koele dakcoatings die voldoen aan de vereisten van LEED en Energy Star. Een van de al lang bestaande eigenschappen van dit metaal is de uitzonderlijke duurzaamheid.

Bij goed onderhoud zal een aluminium dak naar verwachting ongeveer 50 jaar meegaan. Het dak behoudt nog steeds zijn uiterlijk, zelfs bij blootstelling aan regen, hagel, sneeuw, ijs en zon. Bovendien is het bestand tegen roest en rot en is het bijna ondoordringbaar. Staal en aluminium zijn beide uitstekende producten voor dakbedekking voor woningen.

Huiseigenaren moeten rekening houden met de kwaliteiten van beide metalen en rekening houden met de locatie van hun huis voordat ze een beslissing nemen. Andere dakbedekkingen, zoals houten dakspanen en schuddaken en betonnen pannendaken, hebben de neiging om problemen met het weer te ervaren. Een metalen dak verslechtert of ontbindt echter niet. Een aluminium dak kan jarenlang of zelfs tientallen jaren roest- of slijtvrij blijven.

Verticale naad-, tegel- en schudpanelen met aluminium behouden allemaal hun mooie uiterlijk gedurende meerdere jaren. Wanneer u aluminium dakbedekking gebruikt, bespaart u het geld dat u anders zou hebben uitgegeven aan herdakbedekking, frequent onderhoud en reparatiekosten. De reden hiervoor is dat aluminium dakbedekking, in tegenstelling tot andere dakbedekkingen, niet zo gemakkelijk of vaak beschadigd raakt. Als u een meer premium metalen daksysteem voor uw huis wilt, raden we u aan om met aluminium te gaan.

Hoewel het niet zo duur is als koper, heeft het een iets hogere prijs dan je standaard stalen dak, omdat het een non-ferromateriaal is. Dit betekent dat het nooit zal roesten - zelfs niet bij blootstelling aan vocht en constante regen. Dit maakt het het perfecte metalen dak voor kusteigenschappen. Hoewel elk van de vijf soorten metalen dakbedekkingsmaterialen zijn voordelen heeft, komt de keuze uiteindelijk vaak neer op de kosten.

Koper kan esthetisch gezien de aantrekkelijkste van de metalen zijn, maar ook de duurste. Zink is het groenste materiaal vanwege het lage smeltpunt, maar is ook erg duur. Aluminium daken bieden een geweldige oplossing in kustgebieden en zijn goedkoper dan koper of zink. Staal is het meest gebruikte materiaal, waardoor het goedkoper en betaalbaar is als metalen dakbedekkingsoptie voor huiseigenaren en commerciële gebouwen.

Tin had zijn tijd, maar verwijst nu vaak naar gegalvaniseerd staal als er over wordt gesproken in termen van dakbedekking. De gebruikelijke aluminiumlegeringen die worden gebruikt voor dakbedekkingstoepassingen zijn over het algemeen zeer vervormbaar en gemakkelijk ter plaatse te bewerken, waardoor het voor de meeste installateurs een zeer eenvoudig materiaal is om op een dak te gebruiken. In werkelijkheid, wanneer u in de moderne tijd verwijst naar tinnen dakbedekking, verwijst dit normaal gesproken naar een gegalvaniseerd staal- of aluminiummateriaal in plaats van echte tinnen dakplaten. Dit betekent dat hoewel het de lichtste van alle metalen is (eigenlijk van alle dakbedekkingsmaterialen in het algemeen), aluminium de sterkte van veel dikkere metalen repliceert.

Aluminium en stalen daksystemen van architecturale kwaliteit staan elk met kop en schouders boven asfaltshingles in levensduur, waarde, uiterlijk en energie-efficiëntie. De verschillen tussen de twee zijn samengevat in de onderstaande tabel; vervolgens gaan we dieper in op de voor- en nadelen van aluminium dakbedekking versus. Classic Products Roofing Systems biedt een selectie van hoogwaardige stalen dakbedekkingen en aluminium daksystemen in een breed scala aan kleuren en stijlen. Aluminium dakspanen hebben een brandclassificatie van klasse A en de meeste metalen daksystemen zijn bestand tegen wind tot 140 km/u.

Deze lichtheid en dunheid betekent ook dat aluminium dakbedekking de minste hoeveelheid warmte opslaat (denk aan de aluminiumfolie die wordt gebruikt voor het bakken), en dus snel koel wordt zodra het stopt met direct zonlicht te ontvangen. Hoewel de algemene perceptie van een aluminium dak is dat het niet wordt beïnvloed door corrosie, is de realiteit dat het eigenlijk een zeer actief metaal is en bijna onmiddellijk reageert op atmosferische omstandigheden. Bovendien zijn aluminium en andere metalen gordelroos in de loop der jaren betaalbaarder geworden, en hun lange levensduur is een aantrekkelijk verkoopargument voor mensen die willen besparen op langetermijnkosten voor het vervangen van dakbedekkingen. Tijdens de installatie worden de meeste aluminium dakspanen van onder naar boven geïnstalleerd, waar ze voor het eerst worden bevestigd aan de druppelrand of starterbekleding.

Direct achter metalen daken met staande naad zijn aluminium in elkaar grijpende dakspanen het op een na populairste metalen dakbedekingssysteem voor woningen. Hier zijn enkele van de kenmerken waar huiseigenaren aan moeten denken bij het overwegen van stalen en aluminium daken. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *