Hoe aluminium dak te schilderen?

U kunt acryllatexverf of alkydverf op oliebasis gebruiken; zorg ervoor dat u er een koopt die speciaal is ontworpen om een metalen dak te schilderen. Geverfde metalen daken worden geleverd met een ingebakken fabrieksafwerking.

Hoe aluminium dak te schilderen?

U kunt acryllatexverf of alkydverf op oliebasis gebruiken; zorg ervoor dat u er een koopt die speciaal is ontworpen om een metalen dak te schilderen. Geverfde metalen daken worden geleverd met een ingebakken fabrieksafwerking. Om ervoor te zorgen dat de verf aan de vorige afwerking blijft kleven, moet u het oppervlak primen. Acryllatexverf werkt goed voor daken van blank metaal of schilderen over oude verflagen.

De combinatie van alkydverf op oliebasis en een gegalvaniseerde metalen primer kan ook goed werken, waardoor de verf op de juiste manier wordt vergrendeld en gehecht. Met zoveel merken op de markt is het belangrijk om op zoek te gaan naar een verf die de attributen biedt die je nodig hebt. Waterbestendigheid, brandwerendheid, insectenwerende eigenschappen en UV-reflectie zijn allemaal eigenschappen die u zoekt. Metalen daken van Terne zijn extreem duurzaam, maar omdat ze erg op gegalvaniseerd metaal lijken, kan een persoon onbewust problemen oproepen als hij de verkeerde verf gebruikt.

Gegalvaniseerde daken vereisen het gebruik van een andere verf dan wat op terne metaal wordt gebruikt. Terne kan het beste worden geverfd met verf op oliebasis. Een van mijn buren gebruikte verf op oliebasis als primer, omdat een deel van het metaal verroest was, en bedekte vervolgens het dak met een van de speciaal samengestelde dakverven die door CalBar wordt verkocht voor gebruik op oude metalen daken voor een extra beschermingslaag. Een andere buurman vond mezelf echter leuk en gebruikte alleen verf op oliebasis.

Gegalvaniseerd staal kan daarentegen niet worden geverfd met verf op oliebasis of aluminium. Gegalvaniseerd metaal vereist een verf van het zinkstoftype of een latexverf. Ik schilderde één kant van het dak tegelijk omdat ik zou moeten wachten tot de verf droog was, anders zou ik mijn nokhaken in natte verf steken om aan de nieuwe kant te beginnen. Als je iemand bent die niet veel weet over het schilderen van metalen daken, raden we je aan om naar een winkel voor huisverbetering te gaan.

Als je niet zeker weet wat voor soort dak je hebt, vraag dan een professionele dakdekker om het te inspecteren voordat je het schildert. Als je een terne metalen dak hebt zoals dit, dan is het in de loop der jaren waarschijnlijk meerdere keren opnieuw geverfd. Neem ook vooraf contact op met uw lokale autoriteiten over eventuele gemeentelijke voorschriften met betrekking tot het schrapen en opnieuw schilderen van een metalen dak. Ik bracht twee zware verflagen aan op het dak en probeerde elke laag elke keer vanuit verschillende richtingen te rollen.

Alle soorten metalen dakbedekking zijn geschikt om opnieuw te schilderen, maar er moet worden opgemerkt dat nieuw geïnstalleerde metalen daken gedurende ten minste zes maanden niet mogen worden vervangen omdat ze tijd nodig hebben om te doorstaan. Ik schilderde het dak met behulp van de ladder en nokhaken, behalve één sectie die kon worden bereikt met een 10 voet hoge trapladder, die ik bovenop een lager dakgedeelte plaatste. Om een metalen dak te schilderen, moet je een verf op oliebasis gebruiken als je een metalen dak van terne hebt of een verf op acrylbasis als je een gegalvaniseerd metalen dak hebt. Bekijk een paar video's om jezelf te leren hoe verf precies op metalen daken moet worden aangebracht.

Het ding om te onthouden is dat zelfs slechte verfklussen er geweldig uitzien als ze voor het eerst klaar zijn, ongetwijfeld vergeleken met hoe het metalen dak eruit zag VOORDAT het werd geverfd.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *