Hoe lang gaat aluminium dak mee?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Metalen daken hebben een levensverwachting van 50-70 jaar en zijn zeer veelzijdig.

Hoe lang gaat aluminium dak mee?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Metalen daken hebben een levensverwachting van 50-70 jaar en zijn zeer veelzijdig. In metalen zoals koper strekt de duurzaamheid zich uit tot meer dan 200 jaar. Zuivere metalen zijn bedekt met metalen elementen om legeringen te vormen zodat ze langer meegaan.

Voor 45-mil volledig aangehecht, kan het 20-30 jaar meegaan en een garantie van 15 jaar bij de fabrikant. De dikkere, 60-mil volledig aangehechte EPDM gaat 30-40 jaar mee en de fabrikant kan 20 jaar garantie bieden. Om de langste EPDM te krijgen, vraagt u naar de 90-mil die volledig is nageleefd voor 30-40 jaar levensduur en een fabrieksgarantie van 30 jaar. Of je nu een dak op een nieuw huis plaatst, of je bestaande dak een totale make-over vereist, er zijn veel materialen beschikbaar.

Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of verwering), aluminium, koper, zink en tin. Productsoorten zijn verticale naad, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating. Stijlkeuzes stellen u in staat om het uiterlijk te hebben van gordelroos, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen.

Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, geëtiketteerd en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen voor wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale vereisten voor bouwvoorschriften. Het gemiddelde metalen dak gaat tussen de 40-70 jaar mee. Sommige materialen, zoals koperen dakbedekking, gaan nog langer mee met sommige koperen daken die meer dan 100 jaar oud zijn.

Er zijn ook een aantal factoren die de levensduur van uw dak kunnen verlengen en verminderen. Je metalen dak kan 40-50 jaar meegaan, soms langer. Het hangt echter af van locatie en onderhoud. Hoewel metalen dakbedekking vooraf meer kost, worden deze kosten gecompenseerd door de langere levensverwachting en duurzaamheid.

Metalen daken kunnen 60 jaar of langer meegaan, met weinig tot geen onderhoud nodig. Veel dakbedekkingsleveranciers bieden 50 jaar garantie op metalen daken omdat ze sterk tegen de elementen kunnen staan en bestand zijn tegen schimmels, meeldauw en insecten. Het Metal Shakes Roof, het pannendak en metalen lamellendaken inspireren andere vormen en ontwerpen van dakbedekkingsmaterialen zoals houtschudders, asfaltshingles en leisteen. Dat aantal duidt op een aandeel van 11 procent van de dakbedekkingsmarkt, tweede keuze alleen voor asfaltshingles.

Terwijl gewone metalen daken (gegolfd) ongeveer 40-50 jaar meegaan in Florida, kan een huiseigenaar ook metalen daken met staande naad kopen die veel duurder zijn. U hebt minder uitgegeven aan de totale kosten van dakbedekkingsmaterialen en de stof van uw huis zal genieten van een lichte beladingservaring. Maar als u erover nadenkt, wordt u in de loop der jaren gecompenseerd, omdat u heel weinig zult uitgeven of onderhoud helemaal vergeet, in tegenstelling tot het kopen van een goedkoper dakbedekkingsproduct en uiteindelijk jaar in jaar uit geld uitgeeft aan reparaties en onderhoud. Vanwege dit gebrek aan uitbreidingsvermogen zou ik het niet aanraden om een geschroefd metalen dak boven een verwarmde ruimte zoals uw huis of kantoor te plaatsen.

Dat wil niet zeggen dat u geen metalen dakbedekking kunt installeren als u in een buitenwijk woont, dat kunt u zeker. Een koperen metalen dak is een populaire keuze voor groene dakbedekking omdat het 100% recyclebaar is, maar de duurste metalen optie is. De hoeveelheid extreem weer in uw omgeving bepaalt hoe snel die slijtage uw metalen dak beïnvloedt. Hoewel het afhankelijk is van het type shingle dak dat u kiest, moeten kiezeldaken gemiddeld ongeveer twee of drie keer worden vervangen binnen een periode van 60 jaar.

Hoewel de gemiddelde levensduur tussen 40-70 jaar ligt, zijn er een paar verschillende factoren die de levensduur van uw daksysteem kunnen beïnvloeden. Metalen daken reflecteren zonnestralingswarmte in plaats van deze te absorberen, wat het hele jaar door, maar vooral tijdens de lange dagen van de zomer, de koelkosten met maar liefst 25 procent kan verlagen, volgens de Metal Roofing Alliance. Het is een interessante en aantrekkelijke kwaliteit voor een dakbedekkingsmateriaal, omdat dakvervanging geen leuke feitactiviteit is. Daken die nieuw zijn of nieuw lijken, winnen de dag omdat ze de nieuwheid van een huis garanderen waar een koper er zeker van is dat hij niet snel met reparaties te maken zal krijgen.

Metalen daken zijn zeer bevoordeeld; van hun vermogen om 40 jaar en daarna mee te gaan tot hun natuurlijke weerstand tegen brand en corrosie, metalen daken zijn de beste op het gebied van dakbedekkingsoplossingen. Aluminium en koper zijn bijvoorbeeld beide zachter en daarom vatbaarder voor dit soort schade dan bijvoorbeeld staal. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *