Aluminium dak?

De belangrijkste kenmerken van aluminium die het de perfecte keuze maken voor dakbedekking zijn de sterkte en weersbestendigheid. In tegenstelling tot staal is het immuun voor roesten.

Aluminium dak?

De belangrijkste kenmerken van aluminium die het de perfecte keuze maken voor dakbedekking zijn de sterkte en weersbestendigheid. In tegenstelling tot staal is het immuun voor roesten. In tegenstelling tot hout- of asfaltproducten zal het nooit rotten of degraderen en zal het zijn sterkte vele jaren behouden. Dit maakt aluminium tot een geweldig materiaal om een duurzaam dak van hoge kwaliteit te produceren.

Aluminium dakspanen hebben een brandclassificatie van klasse A en de meeste metalen daksystemen zijn bestand tegen wind tot 140 km/u. Bovendien hebben de meeste aluminium dakbedekkingsproducten een slagvastheid van klasse 4, hoewel aluminium een iets grotere kans heeft om te worden gedeukt door grote hagelstenen dan andere dakbedekkingsmaterialen. Van alle metalen dakbedekkingsmaterialen op de markt wordt aluminium als de lichtste beschouwd. Een dun stuk aluminium is in feite voldoende om het werk van een dik stalen of koperen dak te doen.

Dit komt door de hoge sterkte-gewichtsverhouding van aluminium. Bovendien is het eenvoudig te installeren. Andere dakbedekkingen zoals houten dakspanen en schuddaken en betonnen pannendaken hebben de neiging om problemen met het weer te ervaren. Een metalen dak verslechtert of ontbindt echter niet.

Een aluminium dak kan jarenlang of zelfs tientallen jaren roest- of slijtvrij blijven. Verticale naad-, tegel- en schudpanelen met aluminium behouden allemaal hun mooie uiterlijk gedurende meerdere jaren. Wanneer u aluminium dakbedekking gebruikt, bespaart u het geld dat u anders zou hebben uitgegeven aan herdakbedekking, frequent onderhoud en reparatiekosten. De reden hiervoor is dat aluminium dakbedekking, in tegenstelling tot andere dakbedekkingen, niet zo gemakkelijk of vaak beschadigd raakt.

Aluminium dakbedekking reflecteert licht en geeft warmte af, dus het is extreem koel en houdt uw airconditioningkosten laag tijdens de warmere maanden. Bovendien worden de meeste aluminium daken geleverd met koele dakcoatings die voldoen aan de LEED- en Energy Star-normen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *