Kunt u aluminium gebruiken voor dakbedekking?

Aluminium is eigenlijk het meest lichtgewicht dakbedekkingsmateriaal op de markt en is tegelijkertijd duurzaam. De sterkte/gewichtsverhouding is hoger voor aluminium dan voor de andere soorten metalen die worden gebruikt voor dakbedekking.

Kunt u aluminium gebruiken voor dakbedekking?

Aluminium is eigenlijk het meest lichtgewicht dakbedekkingsmateriaal op de markt en is tegelijkertijd duurzaam. De sterkte/gewichtsverhouding is hoger voor aluminium dan voor de andere soorten metalen die worden gebruikt voor dakbedekking. Een aluminium dak biedt eenvoudig onderhoud, een lange levensduur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Aluminium staat bekend om zijn kneedbaarheid, wat betekent dat het in verschillende soorten en ontwerpen kan worden gevormd.

Het metaal is verkrijgbaar in de vorm van gordelroos, staande naden, panelen of tegels, waardoor huiseigenaren veel flexibele opties hebben als het gaat om hun dakbedekkingsbehoeften. Staal en aluminium presteren beide goed als een metalen dakbedekkingsmateriaal. Aluminium dakbedekking kan echter, afhankelijk van het exacte gekozen product, tot 20 procent hoger in prijs oplopen in vergelijking met stalen dakbedekking, aluminium is extreem bestand tegen corrosie veroorzaakt door zeewater, terwijl staal na verloop van tijd een beetje gevoeliger is voor schade aan zeewater. Bijgevolg zullen de garanties die worden geboden op de coating van de spoel ook anders zijn.

Zowel staal als aluminium presteren vrijwel hetzelfde, maar de afwerkingsgarantie voor „kustgebieden” is niet voorzien voor de stalen panelen. Dit komt door het potentieel dat de coating zich scheidt van het metalen substraat aan de randen, waardoor roest ontstaat in omgevingen die zich in de buurt van zoutwaterlichamen bevinden. Blootstellingstests hebben echter aangetoond dat Galvalume tot drie keer effectiever is in het voorkomen van roest dan gegalvaniseerd staalmateriaal. Als een van de meest duurzame bouwmaterialen wordt metaal al millennia gebruikt als dakbedekkingsproduct.

Aluminium- en aluinverbindingen werden bijvoorbeeld door de oude Egyptenaren gebruikt om hun dakbedekking te versterken. Tot voor kort werd metaal echter gezien als een dakbedekkingsmateriaal dat voornamelijk werd gebruikt door musea, historische paleizen of high-end huizen. Omdat stortplaatsen echter worden overspoeld met goedkope niet-recyclebare dakspanen, hebben sommige eigenaren van onroerend goed zich tot metalen dakbedekking gewend als een milieuvriendelijkere optie. Bovendien zijn aluminium en andere metalen gordelroos in de loop der jaren betaalbaarder geworden, en hun lange levensduur is een aantrekkelijk verkoopargument voor mensen die willen besparen op langetermijnkosten voor het vervangen van dakbedekkingen.

Staal en aluminium zijn beide uitstekende producten voor dakbedekking voor woningen. Huiseigenaren moeten rekening houden met de kwaliteiten van beide metalen en rekening houden met de locatie van hun huis voordat ze een beslissing nemen. Net als koper komt het nadeel van aluminium vaak neer op kosten. Hoewel het een betere bescherming tegen corrosie kan bieden, is het ook duurder dan vergelijkbare oplossingen die aluminium als coating gebruiken.

Als grondstof schommelt de prijsklasse van een aluminium dak afhankelijk van de markt. Meestal ligt de prijs voor dit metaal ergens in het midden tussen staal en koper. Vanwege de prijs wordt aluminium vaak gebruikt in veel dunnere diktes dan staal. Als u een meer premium metalen daksysteem voor uw huis wilt, raden we u aan om met aluminium te gaan.

Hoewel het niet zo duur is als koper, heeft het een iets hogere prijs dan je standaard stalen dak, omdat het een non-ferromateriaal is. Dit betekent dat het nooit zal roesten - zelfs niet bij blootstelling aan vocht en constante regen. Dit maakt het het perfecte metalen dak voor kusteigenschappen. Galvalume heeft een coating van aluminium over het staal en zal waarschijnlijk meer tijd kosten voordat roest optreedt op de blootgestelde locaties van het paneel.

In werkelijkheid, wanneer u in de moderne tijd verwijst naar tinnen dakbedekking, verwijst dit normaal gesproken naar een gegalvaniseerd staal- of aluminiummateriaal in plaats van echte tinnen dakplaten. aluminium dakbedekking is een van de premiumkeuzes voor metalen dakbedekkingsmateriaal, net als zijn duurdere neven, koper en zink. Hoewel de algemene perceptie van een aluminium dak is dat het niet wordt beïnvloed door corrosie, is de realiteit dat het eigenlijk een zeer actief metaal is en bijna onmiddellijk reageert op atmosferische omstandigheden. Aluminium heeft geen brandclassificatie van klasse A, maar het systeem kan een klasse A-classificatie behalen met de juiste onderlaag en omhulling.

Bij gebruik als onderdeel van een dakconstructie kunnen de basismetalen staal, aluminium, koper, zink of een combinatie van basismetalen zijn. Hoe dan ook, de kosten van aluminium dakshingles zijn afhankelijk van waar u woont en de door u gekozen aannemer, naast vele andere variabelen. Hoewel de sterkte-gewichtsverhouding van aluminium dakbedekkingsmateriaal hoger is dan die van staal, resulteert de kostenfactor vaak in panelen die te dun zijn voor hun omgeving. Net als staal staat aluminium bekend om zijn duurzaamheid, levensduur, snelle installatie, energie-efficiëntie en bescherming tegen brand en ongedierte.

Tijdens de installatie worden de meeste aluminium dakspanen van onder naar boven geïnstalleerd, waar ze voor het eerst worden bevestigd aan de druppelrand of starterbekleding. De buitenste laag aluminium dakbedekkingsmateriaal reageert met de zuurstof in de omgeving en creëert een laag aluminiumoxide, die de binnenste lagen van het metaal effectief afdicht tegen toekomstige corrosie. Hier zijn enkele van de kenmerken waar huiseigenaren aan moeten denken bij het overwegen van stalen en aluminium daken. De sterkte-gewichtsverhouding behoort tot de hoogste van de „gewone metalen” - daarom gebruiken vliegtuigontwerpers aluminium voor luchtframes.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *