Is een metalen dak het geld waard?

Als de prijs uw enige overweging is, is een metalen dak het niet waard. U betaalt meer voor een metalen dak dan de meeste andere materiaalopties, en de uitbetaling is een geweldig uitziend, goed presterend dak dat waarschijnlijk meer dan 50 jaar geen reparaties of vervanging vereist.

Is een metalen dak het geld waard?

Als de prijs uw enige overweging is, is een metalen dak het niet waard. U betaalt meer voor een metalen dak dan de meeste andere materiaalopties, en de uitbetaling is een geweldig uitziend, goed presterend dak dat waarschijnlijk meer dan 50 jaar geen reparaties of vervanging vereist. Op basis van recente gegevens heeft metalen dakbedekking nu 12% van het marktaandeel van de verbouwing en 8% van de uitgaven voor nieuwbouw. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, ge√ętiketteerd en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen voor wind-, brand- en slagvastheid.

Tel alle materialen en arbeid op en deel dit bedrag door het aantal jaren dat de dakbedekking naar verwachting meegaat om de kosten van uw dak per jaar te schatten. Materialen hebben dan niet alleen hoge prijskaartjes, maar de installatiearbeid is ook duurder dan wat u zou betalen voor andere soorten dakbedekking vanwege de gespecialiseerde training, kennis, gereedschappen en apparatuur die het met zich meebrengt. Het verzorgen van een metalen dak is vaak minder gedoe dan het verzorgen van een asfaltdak, maar veel ervan hangt af van de helling of hoek van het dak en of het werk al dan niet wordt gedaan door een bekwame dakbedekkingsdeskundige of door een leek. Metalen dakbedekking kan moeilijker te patchen zijn vanwege de aard van wat werkt met metaal, en afhankelijk van het klimaat en het type metalen dakbedekking dat wordt gebruikt, kunnen corrosie en andere schade optreden als een inferieur product wordt gebruikt.

Welk dakbedekkingsmateriaal geschikt is voor een huis hangt af van een groot aantal factoren, waaronder kosten, onderhoudsvereisten, levensduur, klimaat, milieu en meer. Bovenaan de lijst met professionals van metalen dakbedekking, is de lange levensduur van het materiaal de reden waarom de meeste huiseigenaren de overstap maken in een herdakbedekking of nieuwbouw. Een asfaltshingledak heeft een betere ROI totdat je het eerste shingle-dak moet vervangen door een tweede dak. Dit is ook een ander gebied waar het duidelijk lijkt dat een metalen dak minder kost om te onderhouden, maar het vinden van betrouwbaar ondersteunend bewijs is moeilijk.

Over het algemeen kosten metalen daken meer bij de eerste constructie (en in bepaalde gevallen aanzienlijk meer), maar hebben ze ook de neiging om minder onderhoud te vergen. Een andere belangrijke overweging voordat u serieus een metalen dak voor uw huis overweegt, is hoe het eruit zou zien. Dat is de gemiddelde hoeveelheid tijd die nodig is voordat je het eerste asfaltshingledak moet vervangen door een tweede dak. Hoewel asfalt 15 tot 20 kleurkeuzes kan bieden, is moderne metalen dakbedekking verkrijgbaar in meer dan 100 verschillende kleuren, waaronder standaard-, premium- en aangepaste tinten.

En het aantal aannemers dat metalen daken in het gebied installeert, kan ook een behoorlijk groot verschil maken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *