Welk aluminium is het beste voor ramen?

Aluminium schuiframen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een licht en energiezuinig raam. Ze kunnen worden gebruikt in elk woon- of bedrijfsgebouw.

Welk aluminium is het beste voor ramen?

Aluminium schuiframen zijn de perfecte keuze voor wie op zoek is naar een licht en energiezuinig raam. Ze kunnen worden gebruikt in elk woon- of bedrijfsgebouw. Uw aluminium schuifraam moet door een professional worden geïnstalleerd en goed worden uitgelijnd om uw veiligheid en soepele werking te garanderen. De beste aluminium ramen zijn gemaakt van premium aluminium.

Ze moeten een gladde en consistente afwerking hebben, dus pas op voor putjes vanaf het moment dat het profiel is verwarmd tijdens het poedercoaten. Vrijwel onderhoudsvrij, aluminium deuren en ramen zijn sterk, duurzaam en zeer corrosiebestendig. In tegenstelling tot hout hoeven ze niet te worden geverfd of gekleurd om ze weerbestendig te houden en roesten of corroderen ze niet. Ze zullen ook nooit rotten, schillen of schilferen.

Er zijn verschillende tips voor u bij het kiezen van een hoogwaardig aluminium raam. Eerst en vooral mag de dikte van aluminium profielen van de aluminium ramen niet minder zijn dan 1,2 mm. Gehard glas of gelaagd glas zijn ook beter dan floatglas. Als u rekening houdt met de veiligheid en duurzaamheid van de ramen, kiest u voor roestvrijstalen hardware-accessoires (zoals schroeven, scharnieren, handgrepen, enz.

Deze producten hebben een hogere sterkte en slijtvastheid. Ze zijn soepel tijdens het gebruik en worden niet gemakkelijk beschadigd. Aluminium wordt ook geconfronteerd met corrosie en vervaging, terwijl vinyl dat niet doet, maar aluminium is de sterkere raammateriaaloptie van de twee. Het heeft een hogere impactverhouding en is bestand tegen elk klimaat dat er is.

Vinylramen kunnen het in de meeste weersomstandigheden hacken, maar doen het misschien niet zo goed als aluminium ramen bij extreme hitte of kou of in gebieden waar het klimaat dramatisch fluctueert. Sterker nog, aluminium frames zijn over het algemeen goedkoper dan hout, waardoor u in het begin en op de lange termijn geld bespaart. Aluminium is inherent sterk, wat betekent dat je in echt grote ramen en deuren kunt passen zonder dat je omvangrijke framesteun nodig hebt. Door de ontwikkelingen op het gebied van thermische technologie behoren aluminium ramen en deuren als gevolg van thermische onderbrekingen tot de best geïsoleerde op de markt.

De meerpuntssloten, raamgrepen en componenten die worden gebruikt om uw aluminium ramen te maken, zijn afkomstig van wereldwijde of Britse bedrijven die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen en produceren van hardware voor ramen en deuren. Comar Aluminium, Senior Architectural, Kawneer, Aluk of Technal zijn voorbeelden van systeembedrijven die aluminium deuren en ramen vinden in veel nieuwbouwwoningen en huizen. Noteer al deze punten indien nodig op een checklist, want dat zal helpen om aluminium ramen en deurkozijnen van de beste kwaliteit voor uw woning te garanderen om het de sierlijke esthetiek te geven die het verdient. Bedrijven in aluminiumsystemen investeren aanzienlijke bedragen in het testen, certificeren en op de markt brengen van hun ramen, zelfs die tegen de middenklasse of handelsprijs.

En als u zich zorgen maakt over het milieu, is aluminium 100% recyclebaar zonder kwaliteitsverlies. De prijs van de hoogwaardige aluminium ramen is meestal 30% hoger dan aluminium ramen van slechte kwaliteit. Zorg ervoor dat de aluminium ramen en deuren termietbestendig, corrosiebestendig en goed geïsoleerd zijn tegen lawaai, stof, wind, hitte en vervuiling. Verder hebben aluminium raamkozijnen ook geweldige geluidsisolerende eigenschappen, waardoor uw woning wordt beschermd tegen ongewenste externe geluiden.

Maar dat is nog maar het begin van de belangrijkste overwegingen waar u op moet letten bij het kopen van aluminium ramen. Zorg ervoor dat het aluminium goed is gereinigd, geschuurd en geprimed voordat u begint met verfwerkzaamheden voor het beste resultaat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *