Is een aluminium dak duur?

Ze komen in de vorm van tegels en gordelroos in plaats van metalen panelen. Hoewel metalen dakspanen niet zo betaalbaar zijn als dakplaten van golfkarton, zijn ze over het algemeen een betere deal.

Is een aluminium dak duur?

Ze komen in de vorm van tegels en gordelroos in plaats van metalen panelen. Hoewel metalen dakspanen niet zo betaalbaar zijn als dakplaten van golfkarton, zijn ze over het algemeen een betere deal. Gegolfde metalen panelen (zoals ons ABM-paneel) kosten vaak maar liefst 20% minder per vierkant dan asfaltshingles. Voordat u echter te opgewonden raakt, moet u er rekening mee houden dat een metalen dak meer accessoires nodig heeft, zoals schroeven, knipperende en nokkappen.

Met de meegeleverde accessoires kan een metalen dak ongeveer hetzelfde kosten als, of binnen een paar honderd dollar van, een shingle dak op een gemiddeld huis. En gezien het feit dat onze premium en standaard metalen panelen worden geleverd met 40 jaar lakgarantie (met veel metalen daken die zelfs meer dan 100 jaar meegaan met goed onderhoud), maakt de besparing in de loop van de tijd metaal een slimmere keuze. Cumulatieve 20% energiebesparing met metaal. Voor extra bescherming tegen stormschade wordt onder de aluminium gevelbeplating een onderlaag gelegd.

De onderlaag biedt een extra laag waterdichting. Tijdens de installatie biedt de onderlaag bescherming omdat dakdekkers doorgaans langer dan één dag nodig hebben om een volledig dak te installeren. Bij aluminium dakbedekking wordt de ideale onderlaag meestal gevoeld in een dikte van 15 of 30 pond. Vilt is weerbestendig en kan gemakkelijk worden bevestigd aan terrasplanken met nietjes.

Een ijs- en waterschild wordt vaak in valleien en dakranden gelegd om waterbescherming te bieden. In sommige gevallen worden furringstrips bevestigd om ontluchting te creëren, maar in veel gebieden is dit niet nodig. Normaal gesproken duurt het twee tot drie dagen om een aluminium dak te installeren. In sommige gevallen wordt de bestaande dakbedekking verwijderd, maar meestal kan een aluminium dak over een enkele laag dakbedekking worden geïnstalleerd.

De onderlaag wordt gelegd, schroeven en rubberen ringen worden gebruikt om de aluminium plaat aan het dak of de furringstrips te bevestigen. Met panelen en staande naad beginnen de dakdekkers bij de steilste top van het dak. Elk paneel overlapt het aangrenzende paneel ongeveer een inch. Bij het installeren van gordelroos of shakes werkt de dakdekker van links naar rechts van de dakrand naar de rand.

De stukken worden geschroefd en op hun plaats genageld nadat elk stuk op de buitenste groef is gehaakt en op hun plaats is geschoven. Het slanke oppervlak van aluminium dakbedekking werpt gemakkelijk neerslag af, zodat sneeuw en ijs zich niet gemakkelijk opbouwen. Aluminium dakbedekking is niet zwaar, dus het is gemakkelijker voor de structuur van het gebouw. Aluminium is bestand tegen corrosie, is bestand tegen zout en zand en is windbestendig.

Harde wind kan echter de randen van de aluminium panelen optillen, waardoor het dak luidruchtig wordt en mogelijk buigt. Het is ook vatbaar voor schade aan hagel of puin, waardoor deuken kunnen ontstaan. Na verloop van tijd kan de wind de bevestigingen van het dak losmaken en ervoor zorgen dat het in gevaar komt. Bevestigingen helpen dit tegen te gaan en houden de panelen op hun plaats.

Aluminium is glad om te lopen en wordt erg heet door de zonnestralen. Een matte afwerking gecombineerd met PVDF-chemie zorgt voor extra duurzaamheid. PVDF- of polyvinylideenfluorideafwerkingen zijn bestand tegen het krijten en vervagen die soms voorkomen bij geverfde aluminium daken. Bovendien zorgt PVDF met een toegevoegde ThermoBond-coating voor nog grotere duurzaamheid en wordt het vaak aangetroffen op getextureerde dakbedekking.

Super, gesiliconiseerde en gemodificeerde polyestercoatings zijn minder duurzaam dan PVDF of PVDF met ThermoBond, maar kosten ook minder. Een dak met polyestercoating vertoont tekenen van slijtage en kan in slechts tien jaar opnieuw moeten worden geverfd. Een PVDF-dak daarentegen hoeft tijdens zijn levensduur nooit opnieuw te worden geverfd. Een van de voorkeursopties van huiseigenaren is om aluminium dakbedekking professioneel te laten reinigen.

U kunt uw dak echter schoonmaken wanneer u een vlek, meeldauw of schimmel opmerkt met een emmer reiniger, water en een borstel met lange steel. Inspecteer uw dak minstens twee keer per jaar, vooral na een grote storm om schade te zoeken. Verwijder eventuele ledematen of vuil van het dakoppervlak. Knip eventuele overhangende boomledematen terug.

Tijdens het reinigen van het dak is het belangrijk om de staat van het dak te controleren en indien nodig opnieuw afdichtmiddel aan te brengen. Zorg ervoor dat er geen paneelbeweging is en zorg ervoor dat de bevestigingen en schroeven nog steeds vasthouden. Als er gaten in het dak zitten, kunt u deze afdichten met dakcement. Asfalt is het meest populaire type dakmateriaal, maar huiseigenaren kunnen ook kiezen voor metaal, hout, leisteen of plastic.

Het belangrijkste voordeel van deze stijl van metalen dakinstallatie is het feit dat er geen gaten in het buitenoppervlak zijn, omdat alle bevestigingsmiddelen zich aan de onderkant van het dakbedekkingsmateriaal bevinden. Voor de zeer handige onder ons is zelfinstallatie van een metalen dak mogelijk, wat u duizenden arbeidskosten kan besparen. Elke huiseigenaar die dakspaan na asfaltshingle heeft moeten vervangen, weet dat traditionele daken een levensduur hebben van tussen de 15 en 30 jaar. De levensduur van een aluminium dak is bijna twee keer zo lang als een shingle dak, dat meestal gemiddeld slechts 20 tot 25 jaar bedraagt.

Aan de bovenkant van de schaal bevindt zich roestvrij staal, wat een zeldzame maar opvallende keuze is, bijvoorbeeld het Chrysler Building is bedekt met roestvrij staal. Een professional kan u begeleiden op het beste dak voor uw huisOntvang gratis, vrijblijvende projectschattingen van dakdekkers bij u in de buurt. Deze keuze is niet ideaal voor kustgebieden; terwijl het dak water, sneeuw, hagel en ander weer afstoot, zal het blazende zoute water in de buurt van de oceaan ervoor zorgen dat het verroeste metaal snel verslechtert. Hoe dan ook, vanwege het verschil in reflectiviteit, levert de Metal Roofing Alliance potentiële besparingen op voor huiseigenaren met metalen dakbedekking tot 40%.

Het wordt gebruikt als dakbedekking en tegenover grote kantoorgebouwen en wolkenkrabbers (waaronder het Chrysler Building in New York City) omdat het goed bestand is tegen het weer en glanzend en aantrekkelijk blijft. Dakbedekking van golfplaten is een van de goedkoopste metalen dakbedekkingsmaterialen, maar het is niet zo duurzaam als andere materialen. Een grotere metalen dakinstallatie (1.500+ vierkante voet) of de installatie van matig tot hoge geprijsde metalen (koper, zink, tin) is beschikbaar tegen deze prijsklasse. Als u in een regio woont die gevoelig is voor zware stormen, vooral harde wind, is een metalen dak vaak een verstandiger optie.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *