Is het goedkoper om metalen dak of dakspanen te installeren?

Traditioneel is het meer populaire dakbedekkingsmateriaal, asfaltshingles goedkoper dan metalen daken, zowel voor het materiaal als voor de installatie. Bijgevolg geeft Remodeling magazine aan dat u kunt verwachten 61,2% van de kosten voor het installeren van metalen dakbedekking en 65,9% voor gordelroos terug te verdienen.

Is het goedkoper om metalen dak of dakspanen te installeren?

Traditioneel is het meer populaire dakbedekkingsmateriaal, asfaltshingles goedkoper dan metalen daken, zowel voor het materiaal als voor de installatie. Bijgevolg geeft Remodeling magazine aan dat u kunt verwachten 61,2% van de kosten voor het installeren van metalen dakbedekking en 65,9% voor gordelroos terug te verdienen. Naarmate de consumentenvoorlichting toeneemt, blijft metalen dakbedekking elk jaar marktaandeel winnen, terwijl dakbedekking elk jaar marktaandeel blijft verliezen. Bijgevolg, naarmate consumentenbewustzijn en koopgewoonten verschuiven van gordelroos en naar metaal, verwachten huiseigenaren redelijkerwijs dat een metalen dak de waarde van hun huis verhoogt.

De kosten van professionele arbeid zijn een belangrijke factor die de kosten van metalen dakbedekking beïnvloedt, met een vaak vervelend installatieproces dat een hoge mate van precisie vereist, en dus goed opgeleide installateurs, met gespecialiseerde gereedschappen en apparatuur. Het verschil in kosten kan ook gedeeltelijk worden toegeschreven aan een eenvoudige vraag en aanbod. Wist je dat? Naast zonnereflectie is er ook de zogenaamde thermische emissiviteit, die aangeeft hoe snel een dak kan afkoelen door eventuele opgehoopte warmte weg te geven, zoals na de zonsondergang. Zoals je misschien al geraden hebt, hebben asfaltdaken normaal gesproken veel langer nodig om's nachts af te koelen, na een warme zomerdag.

Hoewel je zou kunnen denken dat er niets is aan het installeren van een metalen dak, kan er veel misgaan, daarom bespaar je op de lange termijn veel meer als je een aannemer inhuurt die al vele jaren metalen dakpanelen en dakspanen installeert. Een van de meest populaire installatiemethoden voor metalen daken, dakbedekking met staande naad heeft verhoogde naden waarbij elk metalen dakpaneel op het volgende aansluit en de weerbestendige afdichting creëert. Over het algemeen kosten metalen daken meer bij de eerste constructie (en in bepaalde gevallen aanzienlijk meer), maar hebben ze ook de neiging om minder onderhoud te vergen. In het geval dat vuil of andere vlekken niet loskomen met regen, zijn er ook manieren om uw metalen dak schoon te maken.

Hoewel de initiële kosten misschien vrij hoog lijken, is het belangrijk om te onthouden dat deze daken gemakkelijk tientallen jaren meegaan. Tussen metalen dakbedekking en shingle dakbedekking is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden hoeveel geld u moet uitgeven en bereid bent om in één keer uit te geven. Omgekeerd zijn metalen daksystemen inherent minder vatbaar voor schade door Moeder Natuur omdat ze zijn ontworpen om harde wind te weerstaan. Huizen met daken gemaakt van asfaltshingles hebben de neiging om iets minder te verkopen dan hun vergelijkingspunten met metalen daken, maar de leeftijd en onderhoudskwaliteit van een huis met dakshingles zullen in de meeste gevallen een grotere impact hebben op de wederverkoopwaarde van het huis dan de materiaalkeuze.

Nadelen van verzekeringen - Hoewel er voordelen voor metalen dakbedekkingsverzekeringen bestaan, is er ook potentieel voor nadelen. Dat gezegd hebbende, metalen dakbedekking komt eigenlijk vaker voor dan je misschien denkt of merkt, vooral als je in een omgeving met extreme weersomstandigheden leeft. Hoe groter de klus, hoe lager de materiaalprijs de neiging heeft om per vierkante voet te dalen, vooral voor metalen daken met staande naad. De grootte van het huis beïnvloedt ook de prijzen voor metalen daken, want hoe kleiner uw huis is, hoe meer u per vierkante voet betaalt voor de klus in het algemeen.

Bijvoorbeeld een huis met één verdieping van gemiddelde grootte met een vrij eenvoudige dakvorm van ongeveer 1.700 m². Een andere sterke speler in relatie tot zijn duurzaamheid en typische levensduur, zink moet zowel correct worden afgedicht als geventileerd om mogelijke corrosie aan de onderkant van de dakbedekkingsmaterialen te voorkomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *