Kan een metalen dak 100 jaar meegaan?

Metalen daken zijn de meest duurzame van alle soorten residentiële en commerciële daken. De levensverwachting van een metalen dak ligt tussen de 50 en 100 jaar, en sommige fabrikanten beweren dat ze bijna voor onbepaalde tijd meegaan.

Kan een metalen dak 100 jaar meegaan?

Metalen daken zijn de meest duurzame van alle soorten residentiële en commerciële daken. De levensverwachting van een metalen dak ligt tussen de 50 en 100 jaar, en sommige fabrikanten beweren dat ze bijna voor onbepaalde tijd meegaan. Hoe lang gaat een metalen dak mee als het van koper is gemaakt? Je zou moeten verwachten dat het minstens 50 jaar meegaat. In de loop van de tijd ontwikkelt koperen dakbedekking een patina die duidt op corrosie.

Maar deze blauwgroene laag is eigenlijk beschermend op een manier dat het je dak verder waterdicht maakt. Het gemiddelde metalen dak gaat tussen de 40-70 jaar mee. Sommige materialen, zoals koperen dakbedekking, gaan nog langer mee met sommige koperen daken die meer dan 100 jaar oud zijn. Er zijn ook een aantal factoren die de levensduur van uw dak kunnen verlengen en verminderen.

Hoewel de meeste dakgaranties ongeveer 50 jaar dekking bieden, is bekend dat verschillende metalen daken meer dan 100 jaar meegaan. Veel factoren beïnvloeden de levensduur van uw dak, waaronder het type metaal dat wordt gebruikt. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten metalen dakbedekkingen beschikbaar. Doppen van koper en zink kosten doorgaans het meeste en gaan het langst mee.

Voorgelakt staal en aluminium zijn populaire keuzes, die doorgaans een garantie van 40-50 jaar hebben. Kaal galvalume staal gaat naar verluidt tot 60 jaar mee. Hoogwaardige PVDF-verfcoatings zijn meestal gegarandeerd om 30-40 jaar mee te gaan. Een metalen dak kan meer dan 100 jaar meegaan, maar de typische levensduur ligt tussen de 40 en 75 jaar.

Het type en de dikte van het metaal, of het nu gaat om plaat-, dakshingle- of roldakbedekking, en de dakstijl beïnvloeden de levensduur, net als omgevingsfactoren en onderhoud. Vergeleken met een 25-jarige shingle die maar 12 duurde, is dat indrukwekkend. Als ze op die manier worden bijgehouden, kunnen ternedaken echter ook heel lang meegaan. Veel terne daken zijn ruim 100 jaar oud.

Zeggen dat een ternedak 170 jaar zou meegaan, is misschien optimistisch, maar het is niet uitgesloten of het dak in de loop der jaren goed is onderhouden - vooral als het zich in een goedaardig klimaat als dat bevindt in sommige van de drogere westerse staten. Sommige stijlen of profielen van metalen dakbedekking kunnen 20 tot 50 jaar meegaan in Florida, en andere kunnen 70 of meer jaar meegaan. Daarom zijn er geen bouwvoorschriften die aarding of speciale bescherming vereisen voor metalen daken. Het zal je misschien verbazen te horen dat tijdens piekmaanden met warm weer een metalen dak 50 tot 60 graden koeler blijft dan een dak dat van enig ander materiaal is gemaakt.

Tegenwoordig bieden metalen daken verschillende metaallegeringen die zijn vervaardigd om aantrekkelijke stijlen en kleuren naar voren te brengen en aangepast in verschillende maten om aan de behoeften van de klant te voldoen. Het percentage kan stijgen als uw huis gecompliceerde daklijnen of veel dakkapellen heeft, of de dakbedekking zelf moeilijk te installeren is. Wat dit specifieke dak betreft, zou het me niet verbazen om te zien dat een koperen, lood of met lood bekleed koperen dak 150 of zelfs 170 jaar meegaat. Koperen dakbedekking wordt aangepast tot panelen met standaardbreedtes met opmerkelijke naden, terwijl andere continu lopen in lange stukken platen die de top van het dak tot aan de rand van de dakrand bedekken.

Hoewel verschillende dakbedekkingsmaterialen langer meegaan dan andere, hebben sommige een bewezen geschiedenis van levensduur. Of het nu gaat om het bedekken van een nieuw huis of bijgebouw of het opnieuw dakbedekking, het kiezen van het beste materiaal kan een uitdaging zijn. Asfalt gaat tussen de 5 en 20 jaar mee, houten shingles of shakes 25 tot 35 jaar, metalen dakbedekking 40 tot 75 jaar en kleitegels of cement 50 tot 100 jaar. Aan de andere kant is goedkoop duur omdat de prijs waar een goedkopere dakoplossing voor gaat, je een zucht van verlichting geeft, maar verrassend genoeg te veel onderhoud zal eisen, je zou willen dat je het in de eerste plaats niet had gekocht.

Volgens een onderzoek worden de meeste mensen nog steeds aan het asfalt dakbedekkingsmateriaal gehangen als de keuze voor nieuwe dakbedekking en dakvervanging. Hopelijk heb je een beter begrip van hoe lang metalen dakbedekking meegaat en de factoren die de levensduur beïnvloeden. Metaal is duur en het spijkeren op de groef in plaats van de nok is te veel schade aan een anders uitstekende dakbedekkingsoplossing. Dit percentage kan toenemen als hoogwaardige dakbedekkingsmaterialen worden gekozen, en omvat ongeziene elementen zoals onderlagen, flitsen en afdichtingsmiddelen.

In tegenstelling tot andere metalen, die worden gespecificeerd door dikte, of meter, wordt dakbedekking koper gespecificeerd door het gewicht per vierkante voet in ounces. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *