Waar wordt aluminium vervaardigd?

China was's werelds grootste producent met 37 miljoen ton, gevolgd door India, Rusland en Canada. Een laatste voordeel van aluminium is het hoge herstelpercentage.

Waar wordt aluminium vervaardigd?

China was's werelds grootste producent met 37 miljoen ton, gevolgd door India, Rusland en Canada. Een laatste voordeel van aluminium is het hoge herstelpercentage. Omdat aluminium keer op keer kan worden gerecycled, heeft het maar liefst 95 procent energiebesparing in vergelijking met de primaire productiekosten. India is een ander aluminiumproducerend land dat de afgelopen jaren een consistente groei van de productie heeft gezien.

Vorig jaar bedroeg de productie 3,9 miljoen MT, waardoor Rusland werd ingehaald voor de tweede toppositie. De provincie Quebec is de belangrijkste aluminiumjurisdictie in Canada. Er zijn in totaal 10 primaire aluminiumsmelterijen in Canada, waarvan negen zich in Quebec bevinden. De laatste is in Kitimat, BC.

Er is ook één aluminiumoxide raffinaderij gevestigd in Saguenay, Quebec. Vijfde op deze lijst van aluminiumproducerende landen is de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De aluminiumproductie in de VAE is de afgelopen jaren stabiel gebleven, rond de 2,6 miljoen MT-markering. Arctus Metals heeft in samenwerking met Innovation Center Iceland een nieuwe aluminiumproductietechnologie ontwikkeld die is ontworpen om de CO2-uitstoot van het productieproces te elimineren.

Het bedrijf heeft met succes aluminium geproduceerd met deze nieuwe methode, die zuurstof afgeeft in plaats van CO2-uitstoot te creëren. Dit is een lijst van landen op basis van primaire aluminiumproductie. Primair aluminium wordt geproduceerd uit aluminiumoxide dat wordt verkregen uit bauxiet en exclusief gerecycled aluminium. Alleen landen met een minimale productie van 100.000 ton worden vermeld.

Bauxiet wordt gebruikt als de belangrijkste grondstof bij de vervaardiging van aluminium. Het is een kleimineraal dat voorkomt in tropische en subtropische gebieden zoals Australië en West-Indië. Het bauxiet wordt vaak gedolven vanaf slechts enkele meters onder het maaiveld. Voor 1 ton aluminium is ongeveer 4-5 ton bauxiet nodig.

Dit is een veelgebruikte methode om een vast dwarsdoorsnedeprofiel te creëren. De staaf van aluminiumlegering wordt verwarmd tot 350-500° C en vervolgens door een hydraulische pers door de matrijs geduwd. Het materiaal wordt vervolgens gekoeld en uitgerekt om eventuele stress te verlichten. Dit veelzijdige proces wordt gebruikt om veel van de balustradeproducten van BA Systems te maken, zoals het B40 Frameless Balustrade base ICE-kanaal (fig.

In de afgelopen jaren heeft de Chinese regering zich gericht op een capaciteitsvermindering van maximaal 4 miljoen ton aluminium als onderdeel van de hervorming aan de aanbodzijde om chronische overproductie en milieuvervuiling aan te pakken. BizVibe helpt u direct in contact te komen met de toonaangevende fabrikanten en leveranciers van aluminiumproducten in China, India, Bahrein, de VS en Duitsland. Verschillende opmerkelijke voordelen, zoals elektrisch geleidende metalen en zeer resistent, evenals licht, sterk en goedkoop te produceren, hebben aluminium tot een van de meest gevraagde metalen materialen gemaakt voor verschillende huishoudelijke en industriële toepassingen. Met ongeveer 3,21 miljoen ton geproduceerd aluminium was Canada het op twee na grootste aluminiumproducerende land ter wereld.

De aluminiumproductie in Rusland wordt voornamelijk gedomineerd door RUSAL - een van's werelds grootste aluminiumproducerende bedrijven gevestigd in Moskou. Ondanks de aanzienlijke verlaging van de aluminiumproductie als gevolg van milieuproblemen in de afgelopen twee jaar, is China nog steeds's werelds grootste producent van aluminium. Geografisch gezien staat Azië dankzij de bijdrage van China als's werelds grootste aluminiumproducent bovenaan de lijst als de grootste aluminiumproducerende regio met meer dan 36 miljoen ton (MMT) geproduceerd primair aluminium, gevolgd door GCC-regio (5,1 MMT); Oost-%26 Centraal-Europa (4 MMT); Noord-Amerika (3,95 MMT); West-Europa (3,8 MMT); en Oceanië (1,8 MMT). Rusland werd gerangschikt als's werelds op een na grootste aluminiumproducent met ongeveer 3,6 miljoen ton geproduceerd aluminium, wat veel lager is dan de eerste plaats in de Chinese productie.

Aangezien het verbruik van aluminium in verschillende industrieën nog steeds hoog blijft, wordt verwacht dat de zakelijke kansen in's werelds beste aluminiumproducerende landen in de nabije toekomst verder zullen floreren. De groeiende productie op de wereldwijde aluminiummarkt weerspiegelt ook de sterke vraag van stroomafwaartse industrieën, zoals automobielindustrie, elektrische toepassingen, bouw en consumentenproducten enz. .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *