Levensduur van aluminium dak?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Hoewel metalen dakbedekking vooraf meer kost, worden deze kosten gecompenseerd door de langere levensverwachting en duurzaamheid.

Levensduur van aluminium dak?

Als je in een kustgebied woont, is aluminium een betere keuze dan staal. Hoewel metalen dakbedekking vooraf meer kost, worden deze kosten gecompenseerd door de langere levensverwachting en duurzaamheid. Metalen daken kunnen 60 jaar of langer meegaan, met weinig tot geen onderhoud nodig. Veel dakbedekkingsleveranciers bieden 50 jaar garantie op metalen daken omdat ze sterk tegen de elementen kunnen staan en bestand zijn tegen schimmels, meeldauw en insecten.

Of je nu een dak op een nieuw huis plaatst, of je bestaande dak een totale make-over vereist, er zijn veel materialen beschikbaar. Maar welke dakstijl u ook heeft, metalen daken kunnen een aantrekkelijke optie zijn vanwege hun lange levensduur, minimaal onderhoud en energie-efficiëntie. Materiaalkeuzes omvatten staal (gegalvaniseerd, galvalume of verwering), aluminium, koper, zink en tin. Productsoorten zijn verticale naad, voorgevormde panelen en panelen met korrelige coating.

Stijlkeuzes stellen u in staat om het uiterlijk te hebben van gordelroos, leisteen, tegels, shakes of verticale panelen. Zorg ervoor dat uw metalen dakbedekkingsproduct is getest, geëtiketteerd en vermeld bij een testorganisatie zoals UL, FM Approvals of Intertek om te voldoen aan strenge eisen voor wind-, brand- en slagvastheid. Houd er ook rekening mee dat de installatie kan variëren van geografische locatie, richtlijnen van de fabrikant en als gevolg van lokale vereisten voor bouwvoorschriften. Aluminiummetaal is hard op weg het standaardmateriaal te worden voor moderne residentiële dakbedekkingen, met metalen daken die alom worden geprezen om hun duurzaamheid, betrouwbaarheid en lange levensduur.

Desondanks zijn metalen daken niet onoverwinnelijk, en net als elk dak hebben ze de juiste zorg nodig. Erken ook dat de moderne materialen waarmee u dit historische dak zou kunnen vervangen waarschijnlijk niet zo duurzaam zouden zijn als het originele materiaal. De meer populaire metalen die tegenwoordig worden gebruikt, zijn gecoat koolstofstaal en aluminium. Over het algemeen kunt u hiervan 40 tot 60 jaar verwachten als ze correct zijn geïnstalleerd.

Geen enkele geverfde afwerking op die materialen gaat echter zo lang mee. De premium fabriekslakopties van vandaag gaan op zijn best 35 jaar. Zoals je inmiddels kunt zien, zijn er veel factoren waar je aan moet denken bij het kiezen tussen de verschillende soorten metalen dakbedekkingsmateriaal. Dat wil niet zeggen dat u geen metalen dakbedekking kunt installeren als u in een buitenwijk woont, dat kunt u zeker.

Als uw dak toepassingen met een lage helling vereist, is het beste type metalen dakbedekking voor u mechanisch genaaide dubbele vergrendeling metalen daksystemen. Afhankelijk van wat voor soort verf wordt gebruikt op de stalen of aluminium panelen, wordt bepaald wat voor soort garantie u krijgt op een geschroefd metalen daksysteem. Als topaannemer voor metalen dakbedekking helpt Classic Metal Roofs u bij het ontwikkelen van een efficiënt, langetermijnplan voor uw metalen dak in RI. Als er te veel puin, bladeren, dennennaalden, takken of afval zich ophoopt op de goten, zal het water overstromen en mogelijk door de randen van het dak sijpelen.

Deze levensduur gaat ervan uit dat alle dakbedekkingen een goede reputatie hadden, onderlaag werd gelegd en dat de materialen zijn geïnstalleerd in overeenstemming met de beste praktijken. Als u uw dak tegen krassen wilt beschermen, is het een must dat u de bomen rondom uw huis trimt om te voorkomen dat boomtakken en bladeren in contact komen met uw dak. Afgezien van kenmerken en kleuren, is het belangrijkste om in gedachten te houden de duurzaamheid van het dakmateriaal. Ze kunnen geen snijwonden, kleine driehoeken of enige vorm van spaanders op het dak achterlaten omdat het staal's nachts roest.

Hoewel het afhankelijk is van het type shingle dak dat u kiest, moeten kiezeldaken gemiddeld ongeveer twee of drie keer worden vervangen binnen een periode van 60 jaar. Lekken, ontbrekende gordelroos, hagelschade of gaten zijn tekenen dat uw dak zo snel mogelijk moet worden gerepareerd en waarschijnlijk eerder dan later moet worden vervangen. Vergeet niet dat ik het niet zou aanraden om een geschroefd metalen dak boven een verwarmde ruimte zoals uw huis of kantoor te plaatsen vanwege het gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden. Maar nog beter nieuws is dat er genoeg dingen zijn die u kunt doen om de levensduur van uw dak te verlengen.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *